Waarom ik steun #50womentokona

Afgelopen weekend was het mijn verjaardag, en ik gevierd in de meest uber-triatleet zo goed mogelijk te krijgen gepromoveerd op het masters zwemmen, een CompuTrainer rit waar ik de pijn op Brian, die toen draaide hij zich om en verraste mij met een set van de nieuwe race wielen (!!!), inschrijven voor mijn eerste Ironman (!!!), het bijhouden van de splitsingen van vrienden te racen op IM Louisville, en het eten van lekker eten en drinken veel bier.

Het middelpunt van de verjaardag van de festiviteiten was de Ironman World Championship in Kona, dat is vrijwel de enige keer dat het hele jaar waar ik zal daar een hele zaterdag op mijn bank naar sport te kijken. De live-uitzending heeft zijn aandeel in de problemen – een aantal technische, sommige programmatische, maar over het algemeen geniet het, want het is een van de paar keer dat ik van te kijken, topsporters het tegen elkaar opnemen in een sport ik graag. (Stel je voor als je er alleen maar naar te kijken pro voetbal tijdens de Super Bowl. Dat is wat het is om een fan te zijn van de professionele triatlon in dit land. Alles wat ik kan zeggen is dank Maude voor het Internet en voor de Universele Sport-Netwerk.)

Dit jaar was het anders, want dit jaar was ik bewust gemaakt van een raadselachtig ongelijkheid in lange-cursus triatlon, en dat is het feit dat vrouwen slechts voor 35 plekken in Kona, terwijl mannen krijgen 50 plekken. De vaak gegeven argument in het voordeel van de ongelijke aantal plekken is dat ze worden toegewezen in verhouding tot het geslacht van de atleten die deelnemen aan de Ironman wedstrijden. Terwijl ik volledig op raad met dit als norm voor de age-groupers (waar veel meer mannen nemen het tegen elkaar dan vrouwen), maakt het niet veel zin om me op professioneel niveau. Ik bedoel, het zou worden zoals het beperken van het aantal mannelijke gymnasten verzonden naar de Olympische spelen omdat meer vrouwen strijden in turnen dan mannen.

En wat me het meest alarmerend is dat het kleinere aantal plekken betekent dat veel pro-vrouwelijke triatleten hebben om de race veel meer dan hun mannelijke collega ‘ s om te verdienen genoeg punten om in aanmerking te komen, zodat u uiteindelijk met vrouwen die nauwgezet de lijn bij een van de zwaarste races in de kring, reeds in een toestand van uitputting. Het lijkt allemaal net als een recept voor een ramp, als je het mij vraagt, vooral als er meer aan het licht komt over overtraining-syndroom, dat is al ernstig beschadigd de gezondheid en de carrières van vele top ultrarunners.

Maar ik ben niet van plan om te praten over de cijfers en het beleid en dat alles, want er zijn veel mensen die hebben geschreven grondig over dit onderwerp en met veel meer kennis dan ik bezit. Hier zijn een aantal links naar recente artikelen die een aantal goede achtergrond te lezen:

  • Vice-Sport: de Push voor De Gelijkheid aan de Ironman World Championship
  • espnW: Ironman Macht Paar Ziet Kona Wk Ongelijkheid tussen man en vrouw uit de Eerste Hand
  • Buiten: De Strijd voor gendergelijkheid in de Ironman van
  • Sports Illustrated: het Maken van de case voor meer vrouwen in Kona

In plaats daarvan, ik wil om te praten over dit vanuit het perspectief van een age-grouper die houdt van de sport van de triatlon. Een van de lopende discussies in super-nerd, triathlon-kringen is de vraag of professionals zijn belangrijk in een sport die steeds meer tegemoetkomt aan de age-groupers zoals ik. Ze praten over de age-groupers die geen idee hebben wie Chrissie Wellington is, of hoe een gebrek aan een pro-veld op sommige IM-races heeft geen invloed op de leeftijdsgroep opkomst bij de wedstrijden.

Nou, ik zou willen zeggen dat deze age-grouper absoluut zorgen over de professionele triatleten. Niet alleen weet ik wie Chrissie Wellington is, maar haar boek is een van mijn go-to leest wanneer ik psychologisch aan mezelf klaar voor een race. Ik heb het lezen van haar boek zo vaak, dat de binding is letterlijk gevallen aan stukken, en ik moet waarschijnlijk in het voorjaar voor een nieuw exemplaar voordat ik nog eens lezen. Voor mij is het antwoord op "kan je geloven dat triatleten weet niet wie Chrissie is?" wil niet zeggen "dat is de reden waarom voors zinloos zijn," maar zorg ervoor dat ze weten hoe geweldig ze is.

Of laten we praten over Mirinda Carfrae. Ik heb eigenlijk reed op dezelfde weg als haar voor. Ik heb haar en Tim O ‘ Donnell warming up voordat ze nam het zwemmen in de Ironman van Florida. Zowel van hen zijn belachelijk mooi. Ik heb geracet dezelfde cursus als Heather Jackson en Jesse Thomas in Princeton. Ik heb gezien Leanda Cave rijden op haar fiets door de straten van Miami. Ik denk dat het cool is als de hel, dat dit is een ding dat gebeurt, amateurs zoals ik kan eigenlijk race op hetzelfde moment als topsporters.

Ik volg zoveel professionele triatleten op social media: Rinny, Caroline Steffen, Beth Gerdes, Rachel Joyce, Helle Fredrickson, Heather Wurtele, Hillary Biskaje, Meredith Kessler, Angela Naeth, Alyssa Godesky. Ik bekijk hun video ‘s, lees ik hun wedstrijd verslagen, ik zie hun foto’ s. Ik krijg zo veel motivatie uit de kleine fragmenten van hun leven dat ze met ons te delen. Soms Siri Lindley zal na een kleine video ‘ s van haar atleten hard aan het werk, en ze inspireren me om uit mijn kont en de trein.

Ook ik beschouw mezelf als een student van de sport, wat betekent dat niet alleen het leren over training, voeding en uitrusting, maar ook leren over alle vrouwen die geholpen hebben om de sport groot, vrouwen als Paula Newby-Fraser en Erin Bakker en Karen Smyers en Natascha Badmann. Omdat triathlon is een relatief nieuwe sport, die kwam van de leeftijd in een post-Titel IX wereld, het is een sport, waar de legendes zijn zowel mannen als vrouwen. Denk na over wie is gecrediteerd met inspirerende mensen te krijgen in de triathlon in het begin van de jaren 1980: een roodharige studente in haar 20s door de naam van Julie Moss. Ik zou moeilijk worden ingedrukt te vinden een sport met een sterkere geschiedenis van gendergelijkheid dan triathlon, waardoor dit probleem al meer frustrerend.

Pro-vrouwelijke triatleten uit voor mij. Ik wil dat ze hebben dezelfde mogelijkheden om succesvol te zijn als hun mannelijke collega ‘ s. Het prijzengeld is niet hoe de meeste professionele trainers maken hun geld vooral in deze dagen meer en meer races neerzetten hun pro portemonnees. Ze zijn afhankelijk van sponsoring en sponsoring is afhankelijk van de zichtbaarheid. Triathlon is een niche sport met beperkte mogelijkheden voor zichtbaarheid en Kona is vrij veel de grootste kans voor de zichtbaarheid er is. Ik zie geen enkel punt in het beperken van de mogelijkheden voor de zichtbaarheid (en dus financiële zekerheid) voor het belang van een definitie van "eerlijk" dat is al eerder twijfelachtig toch.

Dus dit is de reden waarom ik steun #50WomentoKona – omdat ik ondersteuning van vrouwelijke professionele trainers. Ik steun ze net als ik steun alle professionele vrouwelijke atleten en alle vrouwelijke atleten, periode. Ik wil degenen onder ons die graag atleten om elke gelegenheid aan het nastreven van onze passies op welk niveau mogelijk is, of dat in de lagere school, op school of op het pro-niveau, en als we hebben om knock down institutionele belemmeringen om dat te laten gebeuren, dan ben ik helemaal voor.

Als u geïnteresseerd bent in het ondersteunen van de oorzaak van de gelijkheid voor de pro-vrouwelijke triatleten, je kunt meer informatie vinden door naar 50womentokona.org en de ondertekening van een Change.org petitie ter ondersteuning van hun doelstellingen.

U kunt ook kijken op TriEqual.com die heeft ook speer-headed verschillende initiatieven ter bevordering van vrouwen in de triatlon, zowel op het professionele niveau en de leeftijd-het niveau van de groep. Het spreekt voor zich dat ik denk dat ze vrij goed.