Waarom niet professionele voetbal van vrouwen meer succes in de vs?

Afgelopen zondag, terwijl de rest van mijn collega ‘ s waren aan het juichen en dan sterven – meer dan de Tampa Bay Bucs wedstrijd tegen de New York Giants, ik was even ondergedompeld in een sportieve evenement, zij het een andere. NBC was het tonen van de AMERIKAANSE women ‘ s national team in een vriendschappelijke wedstrijd tegen de Australische nationale damesteam (dat is charmant, bijgenaamd de "Matildas") en ik was naar de wedstrijd te kijken met één oog, terwijl het werken met het andere oog (en dan dagvaarding van mijn mythische derde oog toezicht te houden op de #USAvsAUS tag op Twitter).

Het was de tweede keer in een maand dat ik de kans had gehad om te kijken naar een vrouw voetbalwedstrijd op de televisie, en ik kan niet ontkennen – ik was enorm opgewonden. De spelen was niet perfect, verre van dat, als de VS had een slordige eerste helft tegen de Matildas – en soms voelde ik me een beetje onrustig voor wat actie, maar dat was helemaal overdonderd door het simpele feit dat ik was om te kijken naar vrouwen voetbal op televisie! En het was niet eens het wk of de Olympische spelen!

Tijdens het kijken naar de wedstrijd, ik bleef terugkomen op een vraag die ik heb nagedacht over de sinds de 2011 World Cup, dat is de reden waarom professionele voetbal van vrouwen kan niet lijken te krijgen van een voet aan de grond in de Verenigde Staten. Ik bedoel, het nationale team heeft een hele lijst van bonafide sterren waarvan de namen zijn bekend, zelfs tot casual sport fans. En tijdens het wk voetbal en de Olympische spelen, dus veel mensen waren echt in het kijken naar de wedstrijden, soms vertonen de aard van de intensiteit zou ik alleen ooit gezien heb onder de fans op play-off games.

En nog elke poging om in te spelen op deze opwinding is mislukt. Het meest recente voorbeeld is de Women ‘ s Professional Soccer league, die opgevouwen slechts een paar maanden voor de Olympische spelen in Londen. Voordat het zover is, de Women ‘ s United Soccer Association gesloten na drie seizoenen. Zo hebben wij voor deze vreemde paradox, waar hebben we deze stabiele vrouwelijke voetbal sterren zonder een professionele competitie om naar huis te bellen. Als iemand die beide heeft het kijken naar vrouwen voetbal en die zichzelf een voorstander van vrouwen in de sport, ik vind dit echt verwarrend en niet een beetje triest.

De realiteit is dat het duur is om een sport-league – zelfs een kleine één – en dat het tijd nodig heeft en de investeringen van mensen met bronnen te sparen. Mensen wijzen er vaak op dat de WNBA elkaar een lange tijd geleden, zonder de voortdurende steun van de NBA, en in een artikel op ESPNW, NBA-commissaris David Stern zegt zelfs dat het vrouwen tennis – en dat is verreweg de meest populaire vrouwen sport, toeschouwer-wijs, in de VS, was pijnlijk. Voor 75 jaar, ze ging nergens tot Billie Jean King speelde Bobby Riggs in een stunt."

Dit is de zaak: ik denk niet dat de problemen zijn noodzakelijk in verband met het feit dat we spreken over vrouwelijke atleten hier. Ik denk dat er grotere zakelijke kwesties die spelen, problemen die ik niet weet of ik volledig begrijpen, zelfs al heb ik lees elke f ‘ ing-artikel over dit onderwerp dat voorbij mijn computer voor de afgelopen twee jaar. Ik weet dat sporten competities zijn te duur om te onderhouden. Ik weet dat beleggers moeten bereid zijn om een verlies hebben geleden. Ik weet dat weinig mensen met geld zijn geïnteresseerd in dat (voor zover hun namen zijn "Sheldon Adelson" en ze investeren in Newt Gingrich de quixotic presidentiële campagne). Ik weet dat de mensen in de VS hebben een rare, bijna vijandige relatie in de richting van voetbal, bijna als een andere manifestatie van het Amerikaanse exceptionalisme. Ik weet dat heel veel mannen de professionele teams hebben problemen, ook, en dat de gevestigde competities heb niet starten op die manier, maar ging door past en begint als ze zelf gebouwd in de stof van de Amerikaanse samenleving.

Maar wat is het antwoord? Ik heb geen idee. Ik weet gewoon dat ik niet de enige die zou graag zien women ‘ s professional soccer gedijen in dit land. Ik weet dat ik niet de enige die krijgt ademloos enthousiast over vrouwen voetbal wedstrijden. Ik wou dat we meer mogelijkheden had om dit te doen dan eens in de twee of drie jaar.