Was john galt een yogi? of waarom zal ik zeker nooit kopen lululemon de kleding van nu

Confession time! Ik, net als vele andere intellectueel-vroegrijpe tieners, lees Ayn Rand, toen ik jonger was. En niet alleen ik lees Ayn Rand, ik hield van haar. (Denk alsjeblieft niet dat minder van mij.)

"Atlas Shrugged" blies mijn gedachten de eerste keer dat ik het las, met alle van Rand ‘ s ideeën over het individu en de logica en de rede. Haar teksten niet echt veel voor mij – ze leek hard nodig hebben een editor die zou de klap van het woord "verbazingwekkende" uit haar woordenschat – maar haar ideeën leverde een mooi tegengif voor de hardcore religiositeit waarin ik was opgegroeid.

En dan een interessante ding gebeur. Ik lees "Atlas Shrugged" weer, en ik was minder dan overweldigd. Whelmed, was het meer. Ik lees het nog een keer, ik was toen 22, en ik was geschokt. De glorieuze pro-individuele ideeën vielen weg, en wat overbleef, werd onthuld als niets meer dan de pathologie van een vrouw gestoord door een razende meth gewoonte en haar opvoeding in een communistische samenleving.

Vroeger was ik diep schamen van mijn ooit-vurig fangirldom, maar zoals ik al volwassen zijn ik ben gekomen om mijn dalliance met Rand s geschriften als slechts één van de vele stapstenen heb ik trapte op als ik mijn weg door het leven. Ik heb ook tot het besef komen dat een dergelijke diepe niveaus van egocentricism en self-centered-ness zijn helemaal niet abnormaal is in de oudere adolescenten. Immers, de meeste van ons uit groeien, toch?

Dat is de reden waarom ik beschouw diegenen die nog niet gegroeid uit te halen met een gezonde dosis scepsis en wariness. Ik bedoel, het is één ding 18 jaar oud te zijn en te geloven begrijp je alles wat er te weten over de wereld, maar het is een heel ander ding om te worden 40 en nog steeds denken op die manier.

Net als ik, Lululemon de oprichter, Chip Wilson, lees Rand op 18 en dacht dat hij gevonden had de sleutels op de wereld. In tegenstelling tot mij, Wilson nooit gerealiseerd hoe diep gebrekkig die ideeën waren en bleven gerold right down the rabbit hole van zelfzucht en egocentricism.

In feite, hij is zo sterk geïnvesteerd in zijn geloof in de Rand van de juistheid van de vennootschap zakken nu bogen de tekst "Wie is John Galt?"

Van de firma ‘ s blog:

Wat willen we maken voor ons leven nu? We doen het. Het is misschien hard, maar er is niets stoppen met ons op. Denk na over de redenen en excuses die naar boven komen wanneer wij voor ogen hebben ons beste leven; het is opmerkelijk hoe manipulatief en slimme middelmatigheid kan worden, stiekem overtuigen ons om door te gaan met de bestaande, zonder wat we het meest naar verlangen.

Onze tassen zijn visuele herinneringen voor ons aan een leven, dat wij de liefde en het veroveren van de epidemie van de middelmatigheid. We hebben allemaal een John Galt binnenkant van ons, juichen ons op. Hoe gaan we om te leven leven we van houden?

Een deel van mij is het eens met dit, dat doen we veel beperkingen op onszelf dat ons van het nastreven van het leven dat we willen. MAAR. Veel beperkingen? Eigenlijk bestaan! Zij zijn de werkelijke dingen in de wereld! Armoede, handicap, onverdraagzaamheid, geweld – dit zijn geen dingen die veel van ons zal bestaan. Je kunt niet zomaar een droom ze afstand of wenst hen op te bestaan.

Gisteren las ik een reeks statistieken over de Native Americans, hoe ze zijn dus veel meer kans om te lijden aan alcoholisme, zelfmoord te plegen, te worden verkracht, dan witte mensen. Het zette mij aan het denken over de trans* mensen en hoe hun gemiddelde levensduur is dus veel lager dan de levensduur van cisgendered mensen. Dit is niet omdat trans* mensen en Inheemse Amerikanen hebben zojuist aangemaakte regels voor zichzelf in wat zij eerder sterven dan de rest van ons, of omdat ze ervoor gekozen hebben om de ervaring van angst in plaats van het nastreven van een leven waar ze van houden. Dit is omdat ze leven in een wereld die wordt actief gezocht om hen te vernietigen.

Het is het kenmerk van iemand die niet alleen bijzonder, maar die is ook niet bewust zijn van hun voorrecht, om te denken dat zaken van grootheid en middelmatigheid en succes en hield van het leven zijn dingen die gewoon kunnen worden gekozen, en dat degenen die er niet in slagen om succes te bereiken, doen dat omdat ze gewoon niet willen dat het slecht genoeg.

Heeft u behoefte aan meer bewijs? Kijk op de rokende puinhopen van onze economie. Mensen zijn niet brak en werklozen omdat ze lui zijn slobs. Ze zijn blut en werkloos, omdat het economische systeem heeft verkruimelde onder hun voeten. De schuld van grote delen van de mensheid voor de manier waarop de economie en de politieke systemen gefaald hebben ze immoreel is, in mijn bescheiden mening.

Sommige mensen hebben opgemerkt dat het vreemd is dat iemand wiens bedrijf is geschikt voor een yoga lifestyle zou deze boog-conservatieve idealen. Ik denk van niet het is allemaal zo raar. Het idee dat een persoon een of andere manier meer verlichte of meer meedogende simpelweg omdat ze yoga doen is onzin. Het enige wat je kan vertellen over een persoon die het leuk vindt om yoga te doen is dat ze graag yoga doen. Ik bedoel, het is heel goed mogelijk om een egoïstische klootzak die yoga doet.

Daarnaast, kijk naar die Lululemon geschikt voor. Wat voor soort persoon besteedt $60 op de tank tops en $90 op de broek voor yoga? Een persoon met veel geld, dat is wie. Een persoon van bevoegdheden. Je zou het een zeer goed mens is, maar u nog steeds hebben veel van bevoegdheden.

Lululemon heeft al aangegeven dat het niet allemaal zo geïnteresseerd zijn in de catering aan iedereen die niet onder een van de meest bevoorrechte leden van de samenleving, simpelweg door de kracht van de prijzen. Is het een verrassing dat de oprichter zou komen en openlijk omarmen een even elitair overtuigingssysteem?

Ik kan genieten van de mooie Lululemon kleding aanbevolen in het glossy magazine verspreidt, maar wanneer het tijd is om plunk neerzetten van mijn hard verdiende geld, ik blijf bij Old Navy en Doel gear. Doel en Old Navy mei heb 99 problemen, maar het bevorderen van hack "filosofen" die gedeeltelijk verantwoordelijk zijn voor de vernietiging van de economie van het land is het niet.

P. S. Lululemon is ook echt in het Geheim en Landmark Education. Het is alsof ze niet kon beslissen op slechts één systeem van valse zelf-actualisatie, dus ze pakten alle van hen en samengeperst ze samen in een grote brok van pseudo-intellectuele feel-good faux-filosofie. Heerlijk.