Wat is huiselijk geweld te maken hebben met deze blog? alles

purpleribbon

Oktober is de Nationale Huiselijk Geweld Awareness Month, maar omdat het gebeurt delen dezelfde spanwijdte van 31 dagen als de veel meer high-profile Breast Cancer Awareness Month, het onderwerp niet zo veel aandacht. Is het omdat het makkelijker is voor mensen in onze samenleving om te praten over vrouwen borsten dan vrouwen zwarte ogen? Misschien. (Ik moet toegeven dat deze collectie van tacky pinkwashed merchandise ik voel me een beetje dankbaar voor het feit dat huiselijk geweld bewustzijn is ontsnapt aan de greep van corporate Amerika en dus ontsnapte wordt Jingle Kruik-waardevermeerdering van de grond.)

Maar ik denk dat dat een deel kan dit te maken hebben met het feit dat er nog steeds een heleboel van schaamte rondom huiselijk geweld in onze samenleving. Tenminste, ik heb dat gevoel. Ik gebruikte meer over schrijven op deze blog, maar dan is het publiek voor de blog blies en mijn collega ‘ s en familieleden begonnen met het lezen, en ik voelde me plotseling minder graag over schrijven. De waarheid is dat ik nog steeds het gevoel schamen voor het feit dat ik ben een overlevende van huiselijk geweld. Ik denk niet dat dat een irrationele reactie. Ik bedoel, ik lees de reacties op het internet. Ik hoor de gesprekken over huiselijk geweld. Ik hoor de spontane opmerkingen die mensen maken. Ik weet dat veel mensen denken dat vrouwen die in gewelddadige relaties zijn dom, zwak, stom, of dat we waarschijnlijk wel iets te verdienen. De consensus lijkt te zijn dat er iets rammelt aan alle kanten met een vrouw die blijft met een partner die misbruik maakt van haar.

Dus het is een beetje een eng ding om toe te geven dat al aan de verkeerde kant van de dingen in een gewelddadige relatie, want het opent je voor allerlei oordeel over jouw waarde als mens. Ik begrijp waarom veel vrouwen niet openlijk te praten over hun ervaringen (en ik snap waarom mannelijke overlevenden zijn nog meer terughoudend). Ik snap er niets van want ik heb moeite met het, hoewel ik ook weet dat een van de meest krachtige manieren om te vechten schande is om openlijk te spreken over de dingen die we het meest voor te schamen.

Dat is niet echt waarom ik het schrijven hierover op deze blog. Ik ben er ook over schrijven, want deze blog is een direct gevolg van mijn ervaringen als slachtoffer van huiselijk geweld. Als een resultaat, ik heb het gevoel alsof ik zou nalatig zijn tot laat in de maand voorbij zonder te schrijven over dit, vooral omdat die ervaringen staan centraal in de missie van deze blog, die vrouwen te stimuleren om te helpen hun kracht en moed, ongeacht in welke vorm, dat kan, en te weerstaan aan de sociale mandaten, die zeggen dat de juiste manier om een vrouw is zwak en kwetsbaar.

Ik heb de neiging te hebben een zeer intense reactie toen ik geconfronteerd met vrouwen die willen snijden zich tot niets, en het is niet voor rekening van een aantal ivoren-toren feministische theorie die ik geleerd tijdens het zitten in een klas. Het komt uit het geheugen van mijn ex-man, zittend op mijn borst, ponsen mij over en in het gezicht en stoppen pas toen hij besefte dat mijn lip is gespleten, en dat mijn gezicht was gezwollen. Later, beide ogen zou zwart met blauwe plekken. Ik herinner me het proberen om terug te vechten, maar hoe hard ik ook probeerde, ik was niet in staat om dit te doen. Ik was gewoon niet sterk genoeg.

Het was een van de ergste gevoelens die ik ooit heb meegemaakt, dat stomme gevoel van machteloosheid in het gezicht van iemand die bezeten mij pijn. Dat gevoel achtervolgd me in mijn slaap, waar ik nachtmerries hebben waarin ik spit al mijn tanden en ik was niet in staat te schreeuwen wanneer ze geconfronteerd worden door belagers. Dat gevoel werd uitgehouwen in mijn hersenen, onherroepelijk veranderen van mijn emotionele landschap.

Dat gevoel is wat ik denk als ik hoor misogynists praten over vrouwen "natuurlijke" toestand van zwakte en lichamelijke minderwaardigheid. Het is wat ik denk als ik lees een reactie op een citaat van mij rond te gaan tumblr, waarin een meisje zei: "Wat als ik wil zwak?" Het is wat kruist mijn gedachten elke keer als ik lees over het 1000 calorieën dieet en lichaamsbeweging plannen bedoeld om vrouwen houden van "bulk" en het argument dat vrouwen met gespierde armen look "bruto" en "mannen." Ik dacht dat het weer toen zag ik de advertentie campagne aan te maken die de volgende Google autocompletes: "vrouwen moeten worden gecontroleerd," "vrouwen moeten worden gedisciplineerd," "vrouwen moeten weten hun plaats."

Ik denk aan mijn eigen eenmaal kleine armen, en hoe zij kunnen nooit bescherm mij niet wanneer ik hen nodig had, de meeste niet wanneer ik wilde niets anders meer dan om mezelf te verdedigen tegen een man die wilde control mij en wilde ervoor zorgen dat ik wist dat mijn plaats. Ik denk dat al deze dingen en ik zo gefrustreerd.

Ik wil weten waarom het lijkt alsof we impliciet besloten in te stemmen dat de enigen die in onze samenleving die sterk een en die krijgt de spier – echte spier, niet alleen de spieren bedoeld om je kont zien er goed uit in een spijkerbroek – zijn mannen. Ik wil weten waarom dit is, hoewel sommige dagen voelt het alsof de overgrote meerderheid van de vrouwen die ik ken zijn mishandeld in een bepaalde manier.

Maar ik heb niet het maken van deze verbindingen meteen. In feite, het was niet totdat ik bracht heel wat tijd door het heffen van gewichten en uitgevoerd dat het begon langzaam tot me door te dringen dat onze cultuur had in principe fetishized vrouwelijke zwakheid, en dat ik niet langer wilde een deel van dat paradigma. Ik wilde voelen sterk en moedig, en ik niet schelen als anderen dachten dat dit het bewijs was dat ik op een of andere manier beschadigd is als gevolg van mijn geschiedenis. (Ik zou willen leggen dit voor u, dat onze cultuur is gevuld met verhalen van jonge mannen die sloeg de gewichten, zodat ze konden terug te vechten tegen pestkoppen, en dat het enige dat mij onderscheid van de jonge mannen is dat ik toevallig getrouwd met mijn bully.) Ik moest deze dingen te doen voor mezelf, dus ik kon verder met mijn leven en niet meer stil op die jaren van pijn en angst. Ik nodig had om te genezen, zodat ik echt kon leren hoe te leven, en niet slechts te overleven.

Na verloop van tijd mijn motivaties zijn steeds meer intrinsieke, meer geaard te zijn in de werkelijke vreugde van nieuwe ervaringen en lichamelijke beweging, maar in het begin was het al over het slaan terug het gevoel van machteloosheid dat had overspoeld met mij op voor een beschamend groot deel van mijn leven. Het oppakken van zware gewichten, veel eten, dus ik voel me energiek en levendig, opleiding mezelf te lopen en fietsen van lange afstanden, dus ik kan geestelijk moeilijk, het zien van mijn lichaam te veranderen als de spieren kwam in mijn armen, mijn rug, mijn benen – is dit alles gedaan, wat een enorme hoeveelheid aan mij helpen heel te worden opnieuw.

Er is een ander aspect om dit zo goed, en dat is mijn voortdurende strijd tegen de angst. Angst is een ingewikkeld ding. Het schijnbaar werkt om ons te beschermen tegen schade, maar in mijn geval, ik was zo bang voor wat er zou gebeuren als ik geprobeerd te laten (zou hij proberen om het doet me pijn zelfs erger? zou ik in staat te overleven op mijn eigen? waar zou ik het geld?) dat het paradoxaal hield me in een situatie waar ik eigenlijk was geschaad. Dus ik heb mezelf beloofd dat nooit meer zou ik onbelemmerde angst om me te begeleiden in het accepteren van een kleine, timide leven. Elke keer lees je over mij proberen om het gezicht van mijn angsten van open water zwemmen of fietsen of wat dan ook, je kijkt me zo werken door middel van deze problemen.

(By the way, ik ben verre van ongebruikelijk in dit verband. Na Diana Nyad voltooide haar zwemmen in de Florida Straat, ABC News publiceerde een artikel waarin ze vroegen wat maakt iemand als Nyad streven naar het bereiken van het schijnbaar onmogelijke? Psycholoog Judy Kuriansky zei: "Mensen die bereiken extreme atletische hoogstandjes meestal werden geprezen voor hun over-the-top prestaties vroeg in het leven of ze werden ‘scaredy-katten’ als kinderen en wil om zich te bewijzen als volwassenen, zei ze." Yep, ik ben verre van ongebruikelijk. Ik ben geen Diana Nyad, mind you, maar ik begrijp haar mentaliteit.)

Dit is de reden waarom ik vecht zo hard tegen de sociale constructies die zeggen dat vrouwen en meisjes zijn zwak en inferieur, en waarom ik weiger om een model van fitness die er rotsvast van overtuigd dat vrouwen moeten zich alleen te worden zo klein mogelijk. (Dit is waarom ik niet kan houden Tracy Anderson!) Dit is de reden waarom voel ik me boos als ik zie fitness media die zich alleen over het maken van zeker vrouwen zijn sexy kont en sexy abs en sexiness sexy, en dat lijkt te overwegen het verlangen om te trainen voor kracht en omvang nogal smakeloos. Dit is de reden waarom ik wil feministische hulksmash alle van de zogenaamde fitness goeroes die zorg alleen over abs en kleine taille en het negeren van alle andere aspecten die in het houden van je lichaam en geest sterk en gezond.

Zoals u kunt zien, is de overtuiging fitness is een feministische kwestie is er één die heel persoonlijk voor mij, en niet alleen in de zin dat ik kan kritiek reguliere fitness totdat mijn vingers af te vallen, maar omdat ik weet dat uit de eerste hand van de manier waarop de uitoefening van de conditie kan een stimulans zijn voor positieve verandering in iemands leven. Ik heb gezien hoe het kan worden gebruikt om de vrouwen angstig en zwak en kwetsbaar, maar ik heb ook gezien dat over en weer hoe het kan bereiken het tegenovergestelde, hoe het kan vrouwen helpen leren om de ruimte in en om moedig te zijn en te geloven van harte in hun eigen persoonlijke kracht. Dat is, voor mij, een veel meer positieve manier van kijken in de fitness, en dat is wat ik hoop te helpen verspreiden in de wereld, omdat ik weet dat het slechtst mogelijke uitkomsten van de negatieve kant en ik wil niemand ooit te hebben om dat opnieuw te beleven.