Wat lena dunham en de dames kleedkamer gemeen hebben

Een paar dagen geleden was ik in de kleedkamer van mijn sportschool, klaar om te veranderen in mijn sportkleding toen ik dacht over een bijzonder gemene review ik las eerder op de dag, over Lena Dunham op "Meisjes." Specifiek over Lena Dunham naakt op "Meisjes." In haar recensie in de New York Post, Linda Stassi schrijft van Dunham lichaam:

Het is niet elke dag in de TV-wereld van anorexia actrices met nep tieten dat een vrouw met gigantische dijen, een slordige achterzijde en kleine borsten wordt gedwongen om het te tonen.

Later beschrijft Dunham als een "blobb[y], die bereid is om hun kleren uit te trekken in het openbaar voortdurend."

Nu, de biecht tijd: ik heb niet echt gezien "Meisjes." Ik lees meer kritiek van de toon dan ik ooit voor mogelijk had gehouden, tot het punt dat geen interesse heb mag ik een keer gehad in de show – of, voor die kwestie, zei de kritiek van de toon – heeft geslagen op me. De journalist in mij weet dat ik moet kijken naar de show en proberen te vormen van mijn eigen mening, maar de waarheid is, ik ben het lijden van de "Meisjes" van vermoeidheid. Die, wanneer u verbinding met mijn huidige New York City vermoeidheid, maakt het moeilijk voor mij om opbrengen om ook de ruststand belang noodzakelijk te kijken naar een aflevering.

Maar ik weet wel wat Dunham lijkt – dat ze een lichaam heeft dat niet zorgvuldig is afgezwakt in uren van Pilates of met behulp van scalpel van een chirurg. Als Virginia Zool-Smith schreef vorig jaar:

Hier is wat Lena Dunham is om dat te doen is dus echt subversieve en de smart die ik niet eens kan geloven dat ze laat haar het weg met het op de televisie: Ze speelt de vrouwelijke hoofdrol in een komische tv-serie zonder een perfecte Hollywood lichaam en haar gebrek aan six-pack abs is niet het hele punt van de show.

Ik dacht van Dunham en de kritiek die ze kreeg voor de baring haar kleine tieten en grote dijen op de televisie keek ik naar alle vrouwen om me heen in de kleedkamer. Ik zag de lichamen van vrouwen van alle leeftijden, maten, hoogten, fitness niveaus, noem maar op. Ik zag tieten die gezakt zijn, waarschijnlijk te danken aan de leeftijd en de baby-opfok, buiken die gerold bij de vrouwen ging zitten. Ik zag striae en cellulitis.

Wat ik niet zie is één lichaam dat er iets in wat ik zie op een gegeven dag in de massa media.

In deze media-verzadigde cultuur, het is gemakkelijk om te vergeten wat de werkelijke lichamen van vrouwen te zien. Als ik schrijf "werkelijke" ik probeer niet te betekenen dat de meeste van de vrouwen die we zien in de massamedia of andere manier niet echt, dus neem het niet op die manier. Wat ik bedoel is dat we zelden zien organen die niet gemedieerd door middel van verlichting, make-up artistry, foto ‘ s retoucheren, intense lichaam werken, of een van de andere trucs en tools die worden gebruikt om te roepen beelden van de fysieke perfectie. Zie je niet op de cellulitis die vrijwel alle vrouwen zijn er zeker van te zijn, of zie je rimpels, uitgezakt bits, rode vlekken, haren, striae of wat we gewoonlijk zien als "te spreken."

Het aantal instanties dat zien we in feite in het echte leven, de werkelijkheid die wij daadwerkelijk de ervaring, worden overschaduwd door het aantal instanties dat we ervaring door middel van de media. Als 99,99% van de instanties die u worden blootgesteld te zijn bemiddeld in dergelijke manier dat alles wissen geacht onvolmaakt, dan is het niet moeilijk om te zien hoe de 0,01% van de instanties u niet te zien lijkt misschien een tekort als gevolg. Voor veel van ons dames (met name ons hetero ‘ s), de 0,01% van de lichamen zien we in feite zijn het vaak onze eigen.

Iets wat ik heb geleerd van het doorbrengen van tijd in de kleedkamer is dat de "fouten" die ik ooit gedacht dat ik, en ik alleen, bezeten zijn eigenlijk dingen die worden weergegeven op de meeste lichamen van vrouwen. Het is niet dat ik ga zitten en staren goggle-eyed op alle van de andere naakte vrouwen, maar ik kan niet ontkennen dat ik ze zie, en wat ik heb gezien heeft me geholpen om zich minder schamen voor mijn eigen lichaam en meer te accepteren van alle van de kleine eigenaardigheden en verschillen die maken dat het mijn eigen.

Neem deze vrouw die lijkt op een ernstig gewijd gewichtheffer. Ik keek met bewondering als ze is traag, weloverwogen lunges en pull-ups op de squat rack, kauwen haar sportschool in concentratie de hele tijd. Ze is een van de weinige vrouwen die loopt vrij rond naakt in de kleedkamer, en haar lichaam, als indrukwekkend gespierde zoals het is, betekent nog niet eens zo heel veel, net als die van de vrouwen die ik zie in fitness tijdschriften. In haar te zien, ik ben gaan begrijpen dat mijn kont niet te kijken perfect glad en dimple gratis is geen bewijs dat ik ben niet sterk en fit. In plaats daarvan, het is gewoon hoe mijn kont is.

Ik kan het niet helpen, maar denk dat dit misschien niet zou zijn geweest van een enorme openbaring als de meerderheid van mijn blootstelling aan de lichamen van vrouwen was niet gekomen om mij door de sterk geïdealiseerde wereld van de media. Ik bedoel, het lijkt nogal voor de hand, nietwaar? Ik bedoel, natuurlijk, de meeste vrouwen zal niet lijken op de cover van een modeblad. In feite, de meeste van de vrouwen die daadwerkelijk op de covers van modebladen niet eens meer op die manier.

Mijn vriend Brandi vertelde me ooit dat de "Sterren Zonder Make-up" functies van de meeste roddelbladen zijn niet noodzakelijkerwijs verschrikkelijk omdat het laat zien dat iemand die is overweldigend mooi, als, laten we zeggen, Mila Kunis, is net zo gevoelig voor ongelijke huidtinten en undereye kringen als de rest van ons. Ik heb de neiging om te haten die functies, omdat ze worden gepresenteerd met een toon van spot en afkeer, zoals "kan je geloven hoe bruto-deze vrouwen echt zijn?", maar ik denk dat Brandi heeft een punt. De beelden zijn zo verleidelijk, en ze maken het zo makkelijk om te geloven dat er deze klasse van vrouwen op aarde waarvan de huid wordt de structuur van parels en waarvan de delen van het lichaam zijn perfect symmetrisch. In dit soort beeld-beladen omgeving, herinneringen die bijna niemand ziet er eigenlijk op die manier zijn zelfs belangrijker dan ooit, omdat het terrein van ons in de werkelijkheid, niet in de fantasiewereld van deze afbeelding makers.

Er is blijkbaar veel te bekritiseren over "Meisjes," maar voor al de gebreken van haar show, één van hen is niet Dunham ‘ s bereidheid om te krijgen naakt. Misschien als er meer van ons wist wat de andere vrouwen van de organen eigenlijk leek het, in plaats van het zien van niets, maar de theatertechniek en bedrog van de massa media, misschien zouden we minder geneigd zijn om geobsedeerd te raken door de "gebreken" van ons lichaam omdat we begrijpen dat er niets grillig of verkeerd over ons, dat wij zijn allemaal prachtig precies zoals we zijn.