Weg van de cultus van het lichaam in 2014

In de afgelopen jaren, ik heb er een gewoonte van de besteding van de laatste paar dagen van het jaar bezig met een soort van psychologische reset, die in feite is een mooie manier om te zeggen ik breng mijn tijd door te ontspannen en na te denken over dingen. Ik heb normaal niet gemaakt resoluties, want ik heb ontdekt dat het maken van resoluties op Jan. 1 – in het bijzonder specifieke degenen zoals "het schrijven van een uur per dag" of "houd een dagboek" – is meestal een vaste manier om te zorgen dat ik blijf zei resolutie voor een gemiddelde van ongeveer 11.7 dagen.

In plaats daarvan heb ik wat tijd besteed aan het maken van lijsten van de doelen die ik wil bereiken voor het komende jaar. Sommige van deze doelen zijn atletische, en ik zal schrijven over hen later. Sommigen van hen zijn creatieve, zoals het uitzoeken hoe het produceren van een podcast en het schrijven van een nieuwe zine. Anderen zijn persoonlijk, zoals leren koken meer vegetarische maaltijden en het omzetten van de vrije slaapkamer in een echt kantoor. Ik schreef al mijn doelen in een notebook, en krijgen vervolgens elk doel een eigen pagina en een sublijst met bijbehorende stappen ik kan nemen om elk van die doelen gebeuren.

Ik ben me ervan bewust dat dit is ongelooflijk dorky en dat maakt ook mij klinkt als een soort van super-georganiseerde Type-A persoonlijkheid (dat ben ik dus niet, zelfs niet dicht bij, ik bedoel heb je mijn kasten?) maar ik heb ontdekt dat het afbreken van grote ambitieuze doelstellingen in hanteerbare brokken maakt ze minder kans om te inspireren de vorm van paniek dat leidt tot verlamming die op zijn beurt leidt tot geen doelen worden bereikt.

Dus ja, ik neem extreme dorkiness, waardoor ik me schaam voor twee seconden, over het gevoel als een totale mislukking die verspilling haar enkele kans op leven, dat is de aard van de emotionele ervaring die het heeft me veroorzaakt te breken in tranen in de auto zittend op dinsdag-ochtend verkeer. (Is dat een overbelasting? Goed dan, ik overbelasting.)

Op een bepaald punt tijdens dit hele ingewikkelde lijst-proces, realiseerde ik me dat het misschien dit jaar wilde ik proberen om een aantal resoluties van het weer. Slechts twee van hen, en ze zijn vrij eenvoudig. Hier, ik zal ze met u te delen:

 • Omgaan met andere mensen van een plaats van vriendelijkheid. Niet alleen heb ik het gevoel dat de wereld kan altijd meer gebruiken, empathie en vriendelijkheid, ik voel me gewoon beter als ik omgaan met een moeilijke situatie zonder meer defensief, grof of ongeduldig. Is het misschien een goed gevoel in het moment om te reageren op iemand die in één ruk door een ruk recht naar hen terug, maar later, bij nader inzien, ik heb bijna altijd slechter gevoeld over. Ik voel me altijd beter als ik de moeite om vriendelijk. Dit geldt met name voor de mensen die ik het meest uitdagend.
 • Vreugde en plezier als dat mogelijk is. Op New Year ‘ s Eve, ik moest werken tot 11:30 uur, dat was onmiskenbaar een bummer, dus concentreerde ik me op de dingen om het minder van een teleurstelling. Ik gezet op een zilveren oogschaduw en een glanzende, rode schoentjes aan, en reed naar werk tijdens het luisteren naar Queen & David Bowie ("Onder Druk") en the Rolling Stones ("Je Kan niet Altijd Krijgen Wat Je Wilt"). Ik heb pad thai voor het diner. Wanneer de dingen vertraagd ik vond ‘A League of their Own" op de TV en zag dat er tijdens het werken. Dit zijn allemaal kleine dingen, maar ze ging een lange weg in de richting van het maken van een slechte situatie een stuk minder slechte.
 • Vrij eenvoudig, toch? Niet te ingewikkeld, vrij straight-forward, en als ik de puinhoop van, een andere mogelijkheid om ze direct mee te snel af. Ik hou van ze.

  Let op wat ik heb niet gezegd in mijn resoluties. Ik heb niets vermeld over een dieet, of het verliezen van gewicht, of trainen vijf keer per week. Ik heb het schrijven van een aantal sportieve doelen naar beneden, maar dat is het wel. Een deel van dit is, dat weet ik zeker, vanwege het feit dat mijn voeding en fysieke activiteit gewoonten zijn al vrij goed ingeworteld is in mij door deze tijd, en dus heb ik niet de behoefte voelen om te vertrouwen op de resoluties maken deze deel uit van mijn leven. Ik bedoel, wat is het punt van het maken van een besluit tot het uitvoeren van veertig mijl per week als ik al veertig mijl per week?

  Maar ik denk ook dat een groter deel van dit is een directe reactie op een aantal van de verschrikkelijke dingen die ik heb gezien de afgelopen paar jaar heb ik me verdiept verder in de fitness-gerelateerde gemeenschappen als gevolg van deze blog. Ik was niet echt zeker hoe om te verwoorden wat ik zag, totdat ik zag een tweet van Bookslut het Jessa Crispin in dat bedoelde ze kritisch naar de "cultus van het lichaam" en ik dacht, Ja, dat is precies wat ik zie.

  Ik heb gezien heilige oorlogen breken uit over Paleo/primal/veganistisch/fruitarian manieren van eten. Ik heb gezien smugnoms vertellen mensen met kanker die ze zou niet in deze situatie hadden ze gewoon vermeden vlees en bewerkt voedsel. Ik heb mensen proberen te herschikking wreedheid in de richting van dikke mensen als iets dat bedoeld is om hen te helpen. Ik heb gezien dat mensen die nauwelijks kunnen formuleren van een coherente gedachte opscheppen over de besteding van drie uur per dag in de sportschool. Ik heb gezien fitness-en voedings-professionals in principe gebruik maken van hun platforms om de brengen hun ongeordende levensstijl op duizenden aanbidden de volgelingen. Ik heb mensen gezien die hanteren hun gezonde levensstijl en hun fit-organen als de clubs waarmee ze sloegen de hoofden van mindere stervelingen die mogelijk nog niet zichtbaar abs of die misschien een boxed voedsel in hun vloer.

  De cultus van het lichaam leek mij de perfecte manier om te beschrijven de bijna religieuze ijver waarmee zo veel fitness – en health-minded mensen benaderen hun lichaam. In plaats van op zoek fitness en gezondheid de bezigheden die ons helpen de zorg voor ons lichaam, zodat we kunnen doen andere dingen in de wereld, de teelt van een optimale gezondheid en lichamelijke perfectie is uitgegroeid tot het ultieme doel in en van zichzelf.

  Maar ik kan het niet helpen, maar vraag me af wat voor nut het heeft om een mager lichaam als je hele bestaan is ondergedompeld in het handhaven van dat lichaam? Wat goed is, is een indrukwekkende 1 rep max deadlift als u nog geen idee wat er in de wereld gebeurt buiten uw sportschool? Wat is het punt van geweldig uitzien in een bikini als je niet kan inleven in iemand anders dan jezelf? Zeker, je hebt helemaal gescheurd en mooi om naar te kijken, maar is er iets gaande is onder dat?

  De cultus van het lichaam neemt het hele universum en krimpt deze naar de grootte en de vorm van uw lichaam. En zelfs niet wat er binnen in je lichaam, als je hart en je geest, maar slechts de buitenkant. De wereld wordt zo smal en zo klein, en misschien is het minder eng op die manier, maar het is ook een stuk minder spannend en interessant op die manier dan ook.

  Ik moet mijn leven meer betekenis dan dat. Ik moet het gevoel hebben dat ik een positieve impact op de wereld. Ik moet in staat zijn om te kijken naar mijn leven en om te kunnen zeggen dat ik mijn kleine hoek van de wereld een beetje mooier dan toen ik aankwam. Ik denk niet dat ik alleen ben in deze. Ik denk dat de meeste van ons willen deze dingen. Maar ik denk dat een groot deel van dit impliceert weg te draaien van alle culturele onzin dat vertelt ons geluk en persoonlijke voldoening kan alleen bereikt worden door het bereiken van fysieke en materiële perfectie, en uitzoeken wat werkelijk belangrijk voor ons is, niet wat we hebben verteld moet de zaak voor ons.

  Ik ga eind van deze post met een songtekst van Beyonce ‘ s "Best doet Pijn," want zoals de meeste van de Internet ik heb de laatste twee weken van 2013 in principe geobsedeerd over haar visuele album. (Die video ‘ s, omg. OMG!) Ik hoorde dit lied tijdens het hardlopen en ik kreeg kippenvel dat ik bijna moest gaan zitten. Hoe dan ook, dit is het deel dat relevant is voor wat ik heb nagedacht over:

  "Je bent tryna fix iets, maar je kunt niet vaststellen wat je niet kunt zien/Het is de ziel die de behoeften van de operatie"

  Met alle middelen, blijven proberen om fit en gezond. Houden op het doen van dingen die je het gevoel aantrekkelijk. Neem de beste verzorging van uzelf, dat u eventueel kunt. Voor verbeeldde, bewonder jezelf in de spiegel, nemen alle selfies in de wereld en post ze over Instagram, wat je maar wilt .

  Maar niet verliezen perspectief over wat het is dat maakt je wie je bent. Uw lichaam is slechts een klein deel van wie je bent. Laat het niet geworden, het hele universum.