Wie zegt dat het leven eindigt bij 70? niet deze dame sporters

Er is iets over het leven in Florida dat verandert de houding ten opzichte van de vergrijzing. Ja, ik weet het, Florida – en de St.-Petersburg gebied specifiek wordt soms aangeduid als "Gods wachtkamer", maar echt, ik denk dat de enige mensen die dat gebruiken als een pejoratief hebben eigenlijk nooit hier geweest. Oudere mensen in Florida brengen hun dagen door het doen van allerlei actieve dingen, en ik heb het niet alleen over sjoelen. Dus het is niet echt een verrassing voor mij om te zien van vrouwen die niet naar hun gevorderde leeftijd als reden om te hangen van hun sneakers.

Echter, besef ik dat dit niet het geval is voor een heleboel mensen. Getuige de lucht van verbazing dat volgde Diana Nyad en haar poging om te zwemmen, van Cuba naar Key West. Zeker, veel mensen hadden zoiets van, waarom de hel doet ze dat in de eerste plaats? (Of anders gezegd een reageerder op Ms. Magazine Facebook pagina, "Het lijkt makkelijker om gewoon een boot.")

Maar zodra zij over de volgende punt van de verbazing was van haar leeftijd. Immers, Nyad is 61. Vrouwen die 61 hoort te zijn…nou, ik weet niet wat ze moet doen, maar zwemmen van Cuba naar Key West is niet op die lijst.

Goede zaak Nyad niet de zorg over, toch?

Hier nog meer vrouwen die het niet kan schelen wat je denkt is "leeftijdsgebonden" voor hen.

En dan hebben we ‘ s werelds oudste vrouwelijke bodybuilder, Ernestine Shepherd:

Een vrouw in de achterkant van de fitnessruimte, die heeft gezien Herder op televisie, fluistert: "Hoe krijg je te worden 74 met een lichaam als dat?"

"Leeftijd is niets anders dan een nummer," de Herder zegt zeker in de microfoon. Ze is te zien in Essentie, op de "Vandaag de dag" tonen en lokale televisie in Baltimore. In de afgelopen herfst verscheen ze op "The Mo’ nique Show, ‘ verklaring van geschiktheid en veroudering. "We kunnen het! Waarom?" Herder vraagt. "Want wij zijn vastbesloten, toegewijd en gedisciplineerd te passen. U kan. U kunt het doen."

De herder is serieus een van mijn helden. Elke keer ben ik het gevoel een beetje uitgewassen of blah, ik denk van de video clips die ik heb gezien van haar als ze voert moeilijk gewichtheffen beweegt en ik krijg energie weer helemaal opnieuw.

En check-out Sensei Keiko Fukuda, die gewoon verdiend een tiende graad zwarte band in Judo.

Oh, had ik al gezegd dat ze is 98 jaar oud?

Van de San Francisco Chronicle:

Vorige week, Sensei Keiko Fukuda van San Francisco werd de eerste vrouw te worden bevorderd tot judo en het hoogst mogelijke niveau: 10e graad zwarte band.

Slechts drie mensen in de wereld, alle mensen leven in Japan, ooit heb bereikt dat merk.

Natuurlijk, dit is een beetje een triest verhaal, ook:

Ze gaf huwelijk en verliet haar vaderland te wijden haar leven aan judo, het bestrijden van discriminatie op grond van geslacht dat hield haar tegen lagere niveaus belt tientallen jaren langer dan mannen, minder ervaren zijn dan zij.

Toegegeven, de meeste van ons zijn niet van plan om ooit een marathon zwemmers of concurrerende bodybuilders of judo masters, evenmin als vele van ons willen worden.

En in feite, sommige mensen lijken te alarmeren, op het idee dat deze vrouwen moeten worden bewonderd of geëmuleerd. Een commentator in het artikel over Ernestine Shepherd, bijvoorbeeld kritiek op het papier naar voren te brengen nog een andere standaard die door vrouwen worden beoordeeld en te licht bevonden.

Ik begrijp waar dat reageerder komt. Het zou een schande zijn als de belangrijkste afhalen bij de artikelen over de Herder is een nieuwe verwachting dat vrouwen in hun jaren ‘ 70 moet hebben van een six-pack.

Maar ik denk dat er een andere manier naar kijken, en dat is om te definiëren wat het precies betekent om ouder te worden in deze maatschappij.

Ik geef toe, ik heb een beetje een persoonlijk belang in dit (en niet omdat ik ben ouder worden – dat geldt voor iedereen). Mijn oma, die onlangs is overleden, had misschien wel een van de slechtste houding ten opzichte van de vergrijzing die ik ooit heb gezien. Ik kon het de schuld van het feit dat ze leefde in L. A. of zij werkte in de film-industrie, maar het feit is, was ze altijd bang om te sterven, en dus in plaats van te erkennen dat ze geen keuze had in de zaak, ze probeerde te doen alsof ze zou voor eeuwig leven.

Maar toen ze eindelijk besefte dat het ging gebeuren, of ze het wilden of niet, ze volledig wordt afgesloten. Ze trok zich terug in zichzelf en bracht haar tijd zit op haar luie stoel kijken naar eindeloze episodes van ‘Bridezilla’ en het lezen van inspiratie memoires en boeken over alternatieve methoden van genezing die ze nooit helemaal bedacht hoe het toe te passen op haar eigen leven. Ze weigerde suggesties van het aanmelden voor Pilates lessen of tai-chi, en zou ze niet eens buiten lopen, ondanks het leven in een veilige, prachtige deel van Zuid-Californië.

Toen ik haar verteld over mijn liefde voor het hardlopen, ze spotte, en zeide: "ik haat sporten. De enige oefening die ik nodig heb is daar," en ze had een punt om haar collectie van alcohol flessen.

Ze wezen opgevouwen in zichzelf toen ze in haar mid-jaren ‘ 70 en ze wachtte om te sterven. Ze kon niet sterven voordat zij werd 83. Dat is een lange tijd om te wachten om te sterven.

En wat maakte het nog erger was dat ze begonnen met de ontwikkeling van gezondheidsproblemen als gevolg van haar sedentaire levensstijl, die direct verbonden was aan haar depressie over haar veroudering. Haar bloeddruk werd een probleem en ze had een grote angst problemen, en haar drinken hielp niet zaken een beetje. Ze had slechte balans en ze brak haar dijbeen op een punt, en haar cognitie gedaald, en het was net een ding na het andere, totdat alles net afgesloten op haar.

Ik vergelijk dit met de grootvader van mijn ex-man. Hij overleed op 83-jarige leeftijd, na het snelle ontstaan van mesothelioom. Maar tot op de dag dat hij werd de diagnose gesteld, hij liep verscheidene mijlen elke ochtend. Hij hield zelfs de eer als de oudste mens die ooit één van deze Avon Borstkanker Wandelingen, over 39 km in twee dagen met zijn dochter, een borstkanker overlevende van het aan zijn zijde. Hij was actief en levendig en iedereen hield van hem. Veroudering en de dood waren de feiten van het leven voor hem, en hij niet zien het punt verspilling van de tijd die hij had achtergelaten.

Ze overleden beiden op dezelfde leeftijd. (In tegenstelling tot wat de fitness sceptici zeggen dat de meesten van ons die geniet van fysieke fitheid weten dat we gaan sterven. We zijn niet bezig met een quixotic streven naar onsterfelijkheid, en het is niet leuk, of een kernachtige of slim zijn om commentaar te geven als we zijn.) Als je wilde dat ik om te kiezen wie ik liever emuleren in mijn tanende jaar, zou ik kiezen voor mijn ex-man ‘ s grootvader, over en over en weer. Er is niet eens een vraag in mijn gedachten over dit.

Natuurlijk is niet iedereen die ouder kunnen worden kwiek en actief en lopen voor een km of zelfs hardlopen of tennis te spelen. Soms is je lichaam gewoon niet samen te werken, ongeacht hoe bereid de geest kan zijn. Maar in het geval van mijn oma, haar gedachten niet bereid was, en de rest van haar lichaam volgde.

In de kern van haar problemen was haar wholesale aanvaarding van de overtuiging dat oudere mensen zijn vervangbaar, en dat het leven van een bejaarde persoon is de moeite niet waard. Dit is een overtuiging die herhaald naar ons terug, opnieuw en opnieuw en opnieuw, elke keer zie je een actrice die krijgt een facelift of horen gesprekken over Botox dat het normaliseren van de cosmetisch gebruik of de manier waarop vrouwen (en in bepaalde mate ook mannen) die een bepaalde leeftijd bereikt om onzichtbaar te worden of een aantal van de manieren waarop wij het verminderen van de ervaringen van oudere mensen. Ik ben schuldig aan het zelf.

Maar misschien komt het omdat ik ben ouder, en ik kijk naar mijn ouders en mijn schoonouders en mijn man en mijn vrienden ouder worden, dat ben ik nu weg meer kritiek op de manier waarop we kijken naar de vergrijzing in onze maatschappij dan ik ooit was toen ik in mijn twintiger jaren of mijn tienerjaren. Ik ben een soort van hekel aan het idee dat als ik 50 of 60 of 70, ik kan net zo goed kruipen in een kist en daar blijven.

Ons leven en onze lichamen zijn gaven, en wij alleen hebben ze voor een korte periode van tijd voordat we geven ze terug aan het universum. Ik neem liever het volledige voordeel van mijn korte tijd op deze planeet, in plaats van klagen over het feit, dat het dan sneller dan ik zou willen.