Wilt liefde voor je lichaam? respect voor het eerst

Op woensdag, de NU Stichting viert haar 14e jaarlijkse Love Your Body Day, die de organisatoren zeggen is "een dag als vrouwen van alle maten, kleuren, leeftijden en vaardigheden komen samen om te vieren dat zelf-acceptatie te bevorderen positief zelfbeeld."

Het is duidelijk, ik denk dat dit een waardig streven. Vrouwen – en ook steeds meer mannen worden gebombardeerd met beelden en boodschappen die ons vertellen onze lichamen zijn allemaal mis, die we nodig hebben om te worden opgelost als we ooit willen iets waard, en terwijl je toch bezig bent, koop dan deze anti-aging crème of dit dieet boek.

Maar hoe kom je van "mijn lichaam zuigt" naar een positief lichaamsbeeld? Hoe weet u van "ik haat mijn lichaam" zelf-acceptatie? De afstand tussen de twee kan lijken als een bodemloze kloof met geen manier om de kloof te overbruggen.

Ik was het lezen van de Herfst reactie op NU de Liefde van Je Lichaam Dag blog over carnaval op Zag, waarin ze vraagt waarom "het liefhebben van je lichaam" is er te vinden is als de norm die wij moeten ernaar streven te bereiken. Het is een heel handige post, zoals gewoonlijk, en ik zou iedereen stimuleren om te lezen. Dit is met name het resoneerde met mij:

Bumper-sticker wijsheid opzij, liefde is niet alleen een actie-woord: Het is een gevoel. Ik wil geen gevoelens hebben over mijn lichaam meer dan ik wil zijn gevoelens over mijn verstand of mijn stem; ik wil het een deel van de totaliteit, van wie ik ben, niet iets dat ik al deze gevoelens over.

Ik dacht veel na over hoe nadruk op "de liefde", legt de nadruk op de gevoelens en minder op de actie. Misschien komt het door mijn eigen geschiedenis, maar ik heb gezien hoe mensen kunnen volhouden dat ze van iemand houdt en misschien zijn ze echt hou van die persoon – nog behandelen ze die persoon met een ongelooflijke gebrek aan respect. Ik zou zo ver gaan als te zeggen dat liefde een emotie is waardeloos, tenzij het wordt ondersteund met de acties van respect en zorg. Je kunt zeggen dat je van iemand houdt, als u dat wilt, maar als u de behandeling van die persoon met wreedheid, uw woorden zijn leeg.

De meesten van ons zijn niet wreed mensen. We zouden nooit de droom van het vertellen van een vriend of een familielid dat zij zijn vet, walgelijk varkens. Ik betwijfel of velen van ons nog zou denken dat zulke dingen. Maar op een of andere manier zijn wij goed zeg deze dingen voor onszelf? Ons medeleven strekt zich uit elke richting, maar naar binnen, en dat is een probleem.

Denk na over wat het betekent om respect te hebben. Het betekent niet alleen dat u een hoge achting voor iemand. Het betekent ook dat de behandeling van die persoon dienovereenkomstig.

Wanneer je je innerlijke frenemy starten met haar hatelijke kleine monoloog maar je hoeft niet stil haar, je bent het niet behandelen van jezelf met respect.

Als je lichaam voelt maar je weigert om een dag van de sportschool omdat u zich zorgen maakt over het verkrijgen van gewicht is, bent u niet behandelen van jezelf met respect.

Wanneer je honger hebt, maar je krijgt een glas water in plaats van het maken van jezelf een aantal actuele eten, bent u niet behandelen van jezelf met respect.

Al deze kleine keuzes en beslissingen en acties toevoegen, en ze hebben allemaal dezelfde boodschap: dat je niet goed genoeg zijn, dat uw lichaam is onbetrouwbaar en zwak zijn. Dat je niet de moeite waard worden verzorgd.

Vergeet het liefhebben van je lichaam. Hoe zit het gewoon respect voor je lichaam?

Het is uiteraard niet gemakkelijk. Onze problemen niet alleen te ontwikkelen in een vacuüm. De reden waarom zo velen van ons hebben hen is, want we worden ondergedompeld in een cultuur die diep geïnvesteerd in het houden van ons ontevreden met onszelf. De redenen en oorzaken zijn legio, en ze manifesteren zich in honderd verschillende manieren.

Maar wat ik wil om te praten over hoe om te vechten. Wat ik ben geïnteresseerd in zijn handige manieren om weerstand te bieden, handelingen die in feite kunnen we nemen om te beginnen met ons op een pad weg van zelf-haat en de richting van zelf-respect.

Stoppen met praten shit over jezelf. Er is een verschil tussen kritiek en praten shit. Kritiek, vooral als het constructief is – is realistisch en eerlijk, en het geeft je een manier om te veranderen. Praten shit is geen van die dingen. Praten shit is negativiteit omwille van negativiteit. Zeker, ik hou van praten shit zo veel als de volgende persoon, maar er komt een punt waarop het niet meer leuk en het is gewoon een trieste, bedoel stapel-op. Dus de volgende keer dat je betrapt jezelf in de spiegel kijken en na te denken over hoe lelijk en vet en grove je bent, stop en stel jezelf de vraag precies wat u krijgt uit die stroom van kritiek, en vervolgens het maken van een bewuste inspanning om te buigen uw gedachten. Het gaat waarschijnlijk te moeilijk worden, maar dan, het breken van de gewoonte is moeilijk.

Verbannen "perfect" uit je vocabulaire. Ik heb het al eerder gezegd en ik zeg het nogmaals: "perfectie" is een mythe. Het bestaat niet. Het is zinloos. Er is geen dergelijk ding. Als je jezelf vergelijkt tegen een norm van "perfectie" u bent gebonden om te vallen kort. Je bent voorbestemd om te falen. Waarom zou je dat doen voor jezelf? Geef jezelf een kans op succes, en stoppen met denken over de wereld in termen van "perfect" en "onvolmaakt is."

Vertrouw op je lichaam. Als je honger hebt, eet. Als je je moe voelt, rust. Als u zich misselijk voelt, crash uit voor een dag. Als je eet zuivel en het maakt je voelen als een ezel, niet eten. Ik weet dat dit klinkt simplistisch en voor de hand liggende, maar ik weet ook dat veel mensen doen dit niet. Het is een van de vervelende bijwerkingen van de gegeven voeding en fitness en werken met alle van deze moralistische inslag. Je eindigt met mensen die dingen doen, gewoon omdat ze denken dat ze zouden moeten, ongeacht wat hun lichaam hen vertelt om te doen.

Wat je eet en drinkt is van belang. Ik heb gevonden de afgelopen paar jaar dat mijn humeur, de gezondheid en energie niveaus zijn diep verbonden met de dingen die ik in mijn lichaam. Als ik veel drinken van suikerhoudende frisdrank en rook van sigaretten en het eten van sterk bewerkte voedingsmiddelen, dat zit in mijn maag, net als een rots, ik word moe en ziek is heel gemakkelijk. Als ik niet eten, ik raak geïrriteerd en ik kan me niet concentreren. Ik chagrijnig en pessimistische en haat alles. Maar als ik eet hele, onbewerkte voedingsmiddelen en veel water te drinken, ik voel me erg goed en energiek. Nadat ik de verbinding tussen "slechte voeding" en "waardeloos gevoel" werd het een stuk makkelijker om goed te eten.

Maar plezier is ook belangrijk! Gewoon omdat het voedsel is gezond betekent niet dat het slechte smaak. Lichaamsbeweging hoeft niet te worden bestraffende. En hey, soms wil je niet uit te oefenen en gezond eten. Soms wil je riem op de feedbag van Doritos tijdens het kijken naar een "Project Runway" marathon. Wat denk je? HELEMAAL GOED. NIET DE MOEITE WAARD EEN HEKEL AAN JEZELF OVER. Zelfs de meest strenge voeding plannen voor hardcore atleten zijn van wat zij noemen "cheat maaltijd," waar bent u vrij om te eten wat je wilt voor een maaltijd of twee zonder volledig trashing het werk dat u hebt gedaan voor de rest van de week. Ik heb niet echt zorg voor de terminologie, maar ik vind het concept, want het is realistisch, en vooral, het is humaan.

Beperk uw media-consumptie. Ik heb ontdekt dat ik in het algemeen willen mezelf en ben blij met mijn leven, totdat ik het openen van een damesblad. Ineens ben ik te kampen met angstgevoelens over mijn huid, mijn kleren, mijn haar, mijn taille. Hoe doe ik dit? Ik lees geen vrouwen tijdschriften. Periode. (Ik ben nog steeds bezig met het spenen van mezelf uit de roddelbladen terwijl u op de sportschool. Die kan zelfs nog erger, omdat ze open zijn over hun lichaam shaming en veroordelend assholishness.) Het is niet genoeg voor mij om te kijken met een kritisch oog. Ik kan kijken naar een foto die is uiteraard Gefotoshopte en zeggen, "Hey, die foto is uiteraard Gefotoshopte!" en het maakt me nog steeds het gevoel onzin over mezelf. Het verstand kan slechts een persoon zo ver, weet je wel?

Hoe is het met u? Hoe behandel je jezelf met zorg en respect?

Deze post is een onderdeel van de in 2011 Love Your Body Day Blog Carnaval.