Women ‘ s basketball is saai? wie zegt dat?

(AP/Eric Gay) Notre Dame guard Skylar Diggins (l.) and Connecticut forward Kaleena Mosqueda-Lewis dive for a loose ball.

(AP/Eric Homo) Notre Dame guard Skylar Diggins (l.) en Connecticut vooruit Kaleena Mosqueda-Lewis duiken voor een losse bal.

Ik schrijf veel over vrouwen sport op deze blog, maar ik heb een bekentenis te maken – ik heb niet altijd mijn geld zetten waar mijn mond is. Ik bedoel, ik zal kijken naar de sport neem ik deel in, marathons en atletiek en triathlon, maar ik kijk niet veel in de weg van sporten, de mannen en vrouwen.

Ik heb eigenlijk gebruikt om een hardcore basketbal fan, maar dan Michael Jordan in zijn eentje vernietigd mijn geliefde Utah Jazz in 1997 op de NBA-Finale (terwijl hij had de griep, niet minder), het doden de enige kans die het team ooit zou hebben op een kampioenschap. Die gebeurtenis een afbakening in mijn basketbal fandom, de lijn tussen Voor en Na. Voordat was toen vijf mensen, met hun sterke en zwakke punten, stapte op de baan en kwam samen aan het maken van iets dat groter is zelf op hun weg naar de overwinning. Na was toen vier mensen en een superster stapte op de hof, en de vier mensen bolle de bal naar de superster, dan kreeg uit de weg.

(By the way, ik weet dat dit niet een originele kritiek. Veel mensen delen dit perspectief voor mannen basketbal. Zo veel deel dit perspectief dat de NBA heeft moeite om het behoud van een fan base.)

Voor mijn geen-basketbal streak zou hebben voortgezet door haar 15e jaar, ware het niet voor Brian. Brian, zoals veel jongens, graag naar sport kijken, maar in tegenstelling tot veel van de jongens, hij houdt echt van women ‘ s basketball. Hij had gekozen om naar te kijken UConn een paar keer tijdens de NCAA vrouwen toernooi, en dus gisteravond toen hij pakte de afstandsbediening en vroeg of ik minded als hij keek naar de wedstrijd, ik dacht dat ik zou vestigen in en kijken met hem. Weet je, het zien alsof ik een blog over vrouwen en atletiek.

Gaan in het spel ik werd een beetje afgeschrikt door ESPN segment op Baylor Coach Kim Mulkey en haar tennis kast – en het leek alsof ze was ook de manier waarop ze bleef volhouden dat ze niet de zorg over wat ze droeg en dat ze eigenlijk liever te kleden zoals Bill Belichick als ze zou kunnen – maar ik snel vergeten als ik keek naar de wedstrijd tussen de Dame Husky ‘ s en de Notre Dame Fighting Irish.

Het spel is solide, goede verdediging, goede passing, effen buiten schieten, veel flexibiliteit in de richting van het net. Ik ontwikkelde een beetje een meisje verliefd op Stephanie Dolson, de manier waarop ze domineerde de post positie zo grondig, en ik hield van hoe Skylar Diggins haar jump shots lijken zo moeiteloos cool. (Brian, aan de andere kant, was alles over Kelly Faris. "Ze ziet er gewoon zo moeilijk," zei hij.) Soms is het spelen was slordig, met UConn maken van heel wat omzet, en soms de spelers kwam te dicht bij het lopen uit de shot klok voor mijn smaak, maar voor het grootste deel waren ze leuk om naar te kijken.

En toen kwam de laatste twee minuten van de wedstrijd (die, zoals een basketbal-watcher kan je vertellen dat is echt de enige twee minuten je ooit nodig hebt om naar te kijken). De laatste minuten gingen voorbij in een vlaag van fast-breaks en omzet voor het spel ging voor de overuren. En wat een intense overuren! Brian en ik waren bijna springen uit van de bank met elke stoot, en wanneer de Notre-Dame-de-Bretagne Mallory zonk niet één, maar twee three-pointers to seal the deal, we waren allebei leeggelopen. Het was precies het soort dingen die je afstemmen op een sportieve gebeurtenis om naar te kijken, het soort einde dat moet alleen maar ontvouwen in een scenarioschrijver van de geest en nog een of andere manier, tegen alle verwachtingen in, eigenlijk vindt plaats in real, onvoorspelbaar, glorieuze leven.

Het was een lange tijd geleden dat ik had gekregen dat enthousiast over het kijken naar een sportwedstrijd, misschien omdat het kijken naar een Stralen playoff-wedstrijd in Het Veld of de Women ‘ s World Cup van afgelopen zomer. Het is alweer een tijdje geleden dat ik het gevoel had dat ik kon mezelf verliezen in het drama van die paar minuten. Als je een sport-fan, weet je wat ik het over heb. Fans zullen volharden hele uren, zelfs hele games saai, ongeïnspireerd spelen voor die paar sublieme momenten.

Daarna ging ik op Twitter, waar ik dit zag:

@bjyork ik wens alle mensen die zeggen dat ze niet kunnen staan women ‘ s basketball kijken ESPN nu. #NCAAW

Ik had een soortgelijke gedachte. Dit was de sport die zoveel mannen heb er zo veel moeite te bespotten als saai? Echt? Dit vooroordeel, klampte zich vast aan het zo goed door zo veel betekende geen van deze sport fans zou hebben gekregen om te zien wat echt geweldig basketbal. Maar is dat niet altijd de weg met vooroordelen, met vooroordelen, met ideeën gevormd met alleen de naaktste van feiten vorm aan te geven? Wanneer je vasthoudt aan te strak aan hen en u niet lukken om verder te kijken dan hun grenzen, verlies je op zo veel. Wanneer u denkt dat u al weet alles wat er te weten is over de hele wereld, die u zijn verleend blind voor de verbazingwekkende dingen die gebeuren in de voorkant van je gezicht, gewoon omdat ze niet passen in uw smalle kader.

Het lijkt erop dat het zal veel meer dan een paar spannende wedstrijden van basketbal – en zelfs de dynamische two-handed dunks van Brittney Griner – om de gedachten van velen. Brian vertelde me dat vandaag reed hij naar het werk, hoorde hij een DJ spotten over vrouwen basketbal. "Waarom zou je willen kijken middelmatige atleten spelen?", zei hij, vlak voordat hij snel gerustgesteld zijn publiek dat hij niet seksistisch. (Uh, ja, een beetje.) Brian zei hij vroeg zich af het zelfde ding, waarom hij dat zou willen om te luisteren naar een middelmatige DJ, en hij klikte op de radio uit te schakelen. Ha!

Ik ben er zeker van dat vrouwen basketbal – of damesteam sport, echt – wordt geconfronteerd met de jongens als de Heer Middelmatige Ochtend Dierentuin is zo lang als we leven in een seksistische maatschappij. Maar weet je wat? Fuck ‘em. Er is genoeg van ons hier die weten dat er meer is een goed spel van basketbal dan alleen het kunnen dunk.

Als vrouwen basketbal blijft ontwikkelen, als meer en meer meisjes opgroeien als Diana, zoals de Maya ‘ s, zoals Brittney, dat spel wordt alleen maar beter en beter. Als de bros van de wereld niet wilt zien omdat ew meisjes, dan zij zijn degenen die het gaan verliezen. Ze kunnen blijven handelen zoals dunks-boven-alle-anders is de enige manier om te spelen, maar de waarheid is, er zijn steeds minder mensen geïnteresseerd zijn in dat soort van spelen en de bratty man-kind het gedrag bevordert, terwijl meer en meer mensen willen om te zien rijpe, ervaren teams nemen het hof. En meer en meer mensen beseffen dat de beste plaats om te zien dat het soort spelen in de women ‘ s competities.

U kunt op me rekenen onder de geconverteerd.