Woorden die ik zou kunnen doen zonder: “chicked”

Laten we praten over het woord "chicked." Ik noemde het woord in een artikel van vorige week over de paradox van roze, en een paar reageerders waren verbijsterd om te leren dat zo ‘ n woord bestaat. Dus ik dacht dat het concept zou kunnen worden voor meer dan een uitleg tussen haakjes in een post over de kleur roze.

Voordat we beginnen met een definitie van Urban Dictionary:

Als een vrouw dan een man in een lichamelijke activiteit, zoals fietsen, wandelen of skiën, waar normaal gesproken een man moet beter presteren dan de vrouw.

Het woord "chicked" is gebouwd op de veronderstelling dat mannen altijd fysiek superieur zijn aan vrouwen en dat een omkering van deze hiërarchie is een anomalie. Dit wordt beschouwd als te houden geldt niet alleen voor de sport waar mannen hebben de neiging om een duidelijk voordeel, zoals basketbal of voetbal, maar alle fysieke activiteiten. Alle van hen. Het is de premisse achter het idee dat een halverwege groep van weekend warriors konden verslaan van een professional women ‘ s team, of dat een vrouw die is ook goed in haar sport moet hebben geprofiteerd van een oneerlijk voordeel, of dat een sporter zou in het geheim een man.

Ik moet bekennen, het is een concept dat frustreert me. Het is frustrerend om te weten dat het niet uitmaakt hoeveel harde werk dat ik in mijn sport, zal er altijd een groep jongens die er zijn die denken dat ze kunnen mij klopt gewoon, omdat. Zoals ik al in mijn laatste post, ik kom het nogal een beetje. Ik herinner me nog dat ik een keer was het doen van snelheid intervallen, en ik was in het midden van mijn herstel interval wanneer ik langs een man. Ik merkte dat hij versneld als ik hem voorbij – wat betekende dat hij trager is dan mijn herstel tempo, dat dan weer wel – en toen ik begon met mijn snelheid interval, hij vloog weer omhoog! Het duurde ongeveer een minuut voordat realiseerde hij zich de nutteloosheid van wat hij aan het doen was, en hij afgezet. De hele tijd, hoewel, ik kon het niet helpen, maar denken hoe belachelijk deze hele poppenkast was. Als ik had een kerel uit draait, zou hij geprobeerd hebben om mij bij te houden? Ik weet het niet, maar ik betwijfel het.

Coach en triatleet MaryBeth Moore schreef over een soortgelijke ervaring:

Ik was bezig met een off-the-bike-run (een triathlon training training waarin je een uitgevoerd onmiddellijk na het fietsen) rond de onderste lus van Central Park. Ik was gefocust op mijn eigen training wanneer een Onderwerp M verscheen en een scenario vergelijkbaar met de hierboven beschreven volgde. Hij had al hijgend naast me ongeveer 30 seconden toen ik me omdraaide om te kijken naar zijn bezweet, rood gezicht en zei: "Je kan het gewoon niet verdragen dat chicked, hè?"

Vervolgens gaf ik hem een thumbs-up-en jacked het tempo naar een sub 5:30 km. De man was niet van plan om in de juiste weg, dus ik speelde een mentaal spelletje met hem voor ongeveer een mijl geleidelijk steeds sneller, totdat hij eindelijk gekomen.

(By the way, ik ben het eens met Moore ’s inschatting dat dit soort dingen hebben een manier om te duelleren met ego’ s, die dient niemand op het einde en in feite maakt dat mensen meer kans op ernstig letsel oplopen over wat uiteindelijk onnozelheid. Serieus, mensen, controleer dan je ego wanneer je komt om te spelen!)

Het zou gemakkelijk zijn om plezier te maken van deze jongens, en misschien met de echt lomp klootzakken, ik zou, maar ik denk dat in de meeste gevallen de jongens zijn stoten tegen de heel kleine, smalle beperkingen van mannelijkheid in onze maatschappij en zijn niet zeker hoe om te gaan. Check out deze brief van een man die wilde weten hoe om te gaan met de slagen zijn gevoel van eigenwaarde nam, elke keer dat hij werd versloeg door zijn vriendin in een fysieke wedstrijd:

Ik ben in een goede relatie hebben met een geweldige vrouw. We hebben veel gemeenschappelijke belangen en wij doen graag sport (hardlopen, skiën, fietsen) samen. Helaas, ik krijg "chicked" door mijn vriendin veel. Toen ze mij verslaat in een race, ik heb de neiging om verre met haar. Ik wil haar te bereiken van haar doelen, maar hoe ik het evenwicht van haar hoge prestaties tegen mijn gevoel van eigenwaarde? Met vriendelijke groet, Gekneusd ego

Ik weet het niet, yo. Het is niet makkelijk om een persoon in deze maatschappij, niet met alle regels en verwachtingen aan ons met betrekking tot de soorten van de resultaten die we kunnen hebben en de aard van de persoonlijkheid te kunnen ontwikkelen en de manieren waarop ons lichaam kan kijken. En als je een man in een cultuur die zegt dat een mens in staat zijn om fysiek te domineren allemaal vrouwen, en toch vind je jezelf consequent op de "verkeerde" kant van de vergelijking, het heeft te knoeien met uw ideeën over jezelf als man. Dus ik heb wel sympathie, ik heb echt te doen.

Maar mijn sympathie eindigt wanneer het gaat om jongens die dit gebruiken als een manier om schaamte andere mannen. Brian en ik waren aan het praten over het concept van een vrouw "chicking" een man, en hij bracht een halve marathon, waarvan hij het gevoel een beetje buiten adem en bij 10 km, toen deze jonge vrouw kwam van achter hem, op zoek sterk en fris. Hij eindigde pacing zelf uit haar door de meeste van de rest van de wedstrijd, op welk punt ze outkicked hem over de finish. Geen schande, dat, toch? De kameraadschap van de racers, die het werpen in om elkaar te helpen wring de best mogelijke prestaties uit elkaar? Het is een mooi ding!

Niet dus, de mannen Brian vertelde dit verhaal aan. Hij zei dat hij nog steeds aan herinnerd zeer duidelijk het schertsend bedoeld snorts dat kwam van één van die mannen als hij noemde het meisje sneller dan hem. De snorter was een out-of-vorm roker die waarschijnlijk niet een blok zonder keeling over van een hartstilstand, maar toch voelde hij zich nog steeds superieur, niet alleen om de dame loper, maar ook aan Brian.

Wilt kijken naar een ander voorbeeld van dit? Check out deze loper, die reageerde op "chicked", terwijl op zijn lange termijn door te zeggen dat de vrouw was op steroïden, een cyborg of een man. (By the way, ik haat het om dit te zeggen, maar iedereen die wordt uitgevoerd in een tempo van 8:50/km moet waarschijnlijk worden gebruikt om het verkrijgen doorgegeven door vrouwen op dit punt.)

Gelukkig, veel van de jongens, zoals Brian, verwerpen deze dwaasheid. (Hier is er nog één.) Interessant genoeg, atletische mannen hebben de neiging om veel meer te accepteren van de bekwaamheid van hun vrouw tegenhangers zijn dan niet-sportieve mannen (dat is iets wat ik heb opgemerkt bij voor). Het is heel simpel, echt – als je veilig in jezelf in een mens, je hoeft niet om het vergroten van uw gevoel van eigenwaarde door het domineren van mensen die je zien als zwakker zijn dan jij.