Ik weet echt niet schelen als je denkt dat ik eens, toen ik run

Een paar weken geleden heb ik aan het lezen was Facebook reacties onder een artikel over seksuele intimidatie op straat geconfronteerd met vrouwelijke hardlopers, en een commentaar in het bijzonder sprong op me, van een man die wilde weten wat er zo verkeerd over het verhuren van een vrouw kennen, ze zag er goed uit, terwijl ze aan het hardlopen. Ik commentaar en stelde dat terwijl ik kan niet spreken voor andere vrouwen, ik weet dat als ik uit ben voor een run, ‘ n beetje het laatste wat in mijn gedachten is of een voorbijganger vindt me aantrekkelijk.

Iedereen die loopt met mij kent weet dat ik de neiging om te worden bruto als ik. Ik krijg ongelooflijk bezwete – geen "gloeiende" en "glinsterend" voor dit breed. Mijn gezicht gaat ook een mooie schaduw van aubergine. Ik draag geen make-up, gewoon vegen van sunblock en BodyGlide. Ik spit wanneer ik run. Zoals veel. Brian zegt dat hij zich kan identificeren mij van een afstand op basis van de manier waarop ik het spit. En misschien grofste van allen – ik blow snot raketten.

Ik vraag u, klinkt dit als het gedrag van een vrouw die zich bekommert over op zoek vrij?

Er zijn eigenlijk een heleboel keer als ik probeer om mezelf van mezelf zien er leuk uit, en deze keer zijn gekenmerkt door een vrij voor de hand liggende betekenaars. Ik zal waarschijnlijk worden het dragen van lipgloss of lipstick, mijn haar zal worden geborsteld, en ik zal het naleven, op zijn minst, een baseline van de goede zeden (d.w.z. ik niet spugen in het openbaar). Ik zeg niet dat ik ineens cool met willekeurige drive-by opmerkingen gewoon omdat ik het dragen van lippenstift, maar er zijn meestal een aantal duidelijke tekenen dat er een inspanning op prettifying zelf heeft gemaakt.

Want hier is het schokkende zaak en ik weet dat dit zal blazen je haar terug, dus houd op je kont, maar niet alle van ons de zorg over op zoek mooi de hele tijd. (Veel van ons niet eens schelen!) Soms hebben we gewoon wilt om uit te gaan in het openbaar en doen ons ding en niet te worden herinnerd dat er nog een segment van de maatschappij die naar ons kijkt in de eerste plaats als decoratieve objecten bedoeld om vrij de plaats.

Een van de dingen die ik het liefste over aan de slag en echt over een fysieke activiteit bij al is de ervaring van het gevoel helemaal en volledig te leven in mijn eigen lichaam. Josey op het Span van Mijn Heupen schreef een briljante post van een paar maanden geleden over het geslacht, de belichaming en het gewicht tillen, en ik heb veel nagedacht over het sindsdien. Ze wordt vermeld dat vrouwen geconditioneerd zijn om een heleboel te doen van cardio, die niet echt leent zich goed voelen en aanwezig zijn in je lichaam, maar ik zou willen toevoegen dat voor mij, met – in het bijzonder het uitvoeren van buiten – is een zeer centreren activiteit dat vereist aandacht en aanwezigheid, dat is de reden waarom ik vond haar woorden relatable om alle aspecten van mijn atletische praktijk en niet alleen die van halters.

Hoe dan ook! Als ik ben, vooral als ik ben bezig met een tempo-run, waar ik snel en in de richting van de bovenste rand van mijn capaciteiten, maar niet zo erg dat ik het gevoel dat ik ga kotsen, het is een van de momenten waarop ik me het meest is gratis binnen mijn eigen lichaam. Het is een van de meest heerlijke gevoelens, versterkt door het feit dat ik geen enkel idee hoe ik kijk terwijl ik aan het doen ben. Ik voel me niet geremd door zelf-bewustzijn. Ik denk niet dat voor alles over hoe anderen mij zien als ik langs hen op het spoor (want de waarheid is, ze zijn het meest waarschijnlijk te druk bezig met hun eigen bedrijf om mij te betalen geest). Ik weet alleen hoe het voelt voor mij, en hoe het voel ik me verdomd geweldig.

Dus terwijl de man bedoeld in het eerste lid kan het gevoel alsof hij doet een goede zaak door het delen van zijn waardering voor de manier waarop vrouwen kijken als ze uit voor een run – en sommige vrouwen kunnen het waarderen dat ook – voor mij persoonlijk wil ik liever niet horen. Ik ben niet uit er te mooi uitzien. Ik ben daar te lopen.