Ik zuig op tapering

(Ik heb deze video te kijken, elke keer als ik taper en het is nooit perfect en volledig accuraat zijn.)

Je zou denken dat, na zes marathons en twee halve ironmans, zou ik bereid zijn voor hoe crappy toelopend voel ik me, maar je zou verkeerd zijn. Dit keer, net als alle andere vorige keer, heb ik schrok gewoon hoe slecht ik zuig op toelopend.

Deze keer heb ik echt het gevoel dat ik er klaar voor. Ik heb veel van snelheid werken. Ik heb mijn tempo loopt. Ik heb niet één, niet twee, maar drie 20-mijl loopt. Mijn laatste drie lange runs, ik heb op de heuvels. Ik liep op de heuvels, zelfs als dat betekende dat ik moest rijden twee uur weg, dus ik kon vinden op een heuvel dat was niet een viaduct. Tegen de tijd dat ik plofte neer op een bankje in het park na het uitvoeren van 20 vochtig, pijnlijke km door de heuvels van San Antonio, was ik klaar om te gooien mijn bezwete armen om mijn taper.

En nu ben ik hier, en twee weken in mijn taper en tien dagen verwijderd van mijn Grote Wedstrijd, en mijn taper is veranderd in een volledige ineenstorting. Het is net alsof ik alleen maar twee modi: de "FULL-TILT EIERSTOKKEN UIT VOOR een MAXIMALE FURIOSA ECHTHEID" of "….meh."

Ik moest rennen gisteren, toch? Maar we hadden zware onweersbuien komen door dat de ochtend – waarbij ze tornado ‘ s, omdat #florida en #elninoisanasshole – leg ik uit mijn run, tot op die nacht.

Maar als ik dan ging tot Doel om een aantal nieuwe oordopjes (evenals de wijn, lavendel geurende bitterzout en een cute little butterfly garden kit die ik blijkbaar nodig zeer slecht) en Publix om wat yoghurt, melk en eieren, kwam ik thuis en besloot dat ik liever wiet de patio.

In feite, laat me dwaal af voor een moment om u te vertellen over de patio, want die zal u alles vertellen over hoe mijn taper is gegaan. Toen we verhuisden naar ons huis drie jaar geleden, een van de dingen die we dachten te schattig was dat de tuin een terras gemaakt van klinkers. Maar wat was niet leuk, over de klinkers was dat ze waren shoddily gedaan, en binnen een paar weken, allerlei ongewenste plant kwestie had duwde haar weg omhoog door de scheuren. En omdat het stereotype over triatleten’ meter is 1.000.000% de waarheid is in ons geval, het onkruid ging ongecontroleerd maanden en dan jaar, tot eindelijk onze achtertuin leek op een aflevering van Na de Mens.

Mijn schaamte kende geen grenzen. Ik kon niet eens meer kijken door het venster zonder gêne op mijn slechte ijver als een huiseigenaar. Maar nu heb ik al deze vreemde energie en vrije tijd, en wat denk ik gebruikte al die tijd en energie om te doen? Ik trok zowat elke damn onkruid uit die patio. Ik ben begonnen met de planning van een aantal landschapsarchitectuur. Ik heb zelfs nog wat zaailingen gaan. Het ziet er nu minder op het erf van een in allerijl verlaten huis en meer als een plek waar mensen wonen en misschien zelfs hangen van tijd tot tijd.

Dus ja, ik besloot dat ik liever wiet mijn woestijn patio dan gaan voor een run. Tegen de tijd dat ik klaar was – oeps! – het was te laat om te gaan lopen en dus in plaats daarvan heb ik schonk een glas wijn in en ging op de bank en speelde Animal Crossing voor een uur voordat u naar bed gaat.

Dit klinkt niet zo slecht, ik weet het, maar hier is het andere deel van het – ik ben zo kieskeurig nu. Ik ben kieskeurig als een gasachtig baby met een natte luier. Ik ben kieskeurig als een overprikkeld kind nodig dutje. Ik zou zo gewend zijn aan mijn dagelijkse flush van workout-gerelateerde endorfines, en als de gewaardeerde Elle Woods ooit zei: endorfines zorgen dat u tevreden en blije mensen niet schieten hun man, ze gewoon niet. En nu heb ik niet en ik ben chagrijnig AF.

Voor het grootste deel heb ik een deksel op, alleen laten Brian zie de volle omvang van mijn fussiness, maar deze ochtend moesten we al om 4:30 uur, dus we konden zwemmen en ik had niet echt het gevoel dat het op alle. We hebben in het zwembad en deed de warming-up, en toen keek ik op de training en begon te jammeren. "Ugh, fin werk? BEHEERSING VAN DE ADEMHALING? Ik moet afbouwen, blah blah blah…" Eindelijk een Coach Matt had genoeg. Hij trok me opzij en in principe vertelde me dat mijn houding gezogen en dat ik negatief over iets dat verondersteld leuk.

(Het was een totale "er is geen huilen in het honkbal" moment.)

Het is altijd pijnlijk om genoemd te worden op uw shit, waarschijnlijk zelfs meer als het gebeurt als je in een druipend natte zwembroek op een terras bij het zwembad, maar het was ook een schop in de kont die ik nodig had, omdat ik weer terug in het zwembad en de rest van de praktijk na te denken. En later sprak ik met Brian over, en hij herinnerde me eraan dat ik wel degelijk keuzes in de manier waarop ik het gevoel, dat ik niet slechts een boei te worden geteisterd door de oceanische getijden van mijn emoties.

Ik bedoel, ja, ik voel me humeurig en verward, en ja, ik ben geplaagd met de irrationele angst dat ik verlies al mijn fitness met elke passerende minuut, maar ik ben ook klaar voor het uitvoeren van de Boston Freaking Marathon.

Het is waar – tapering is het ergste. Het is klote voor iedereen. Maar toelopend tot een einde gekomen een dag te snel voor ons allemaal, en dan zullen we de gelegenheid krijgen om onze rustte, gezonde benen die net rarin’ te gaan naar de startlijn, en we vieren de vruchten van al die maanden van hard werken, en het zal geweldig zijn. Ik ben er vrij zeker van dat het zal geweldig zijn. Nee, het zal geweldig zijn.